Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Meer- en hoogbegaafdheid

In ons uitgebreide systeem van zorg en aandacht is er ook een programma voor leerlingen met kenmerken van meer- en hoogbegaafdheid (MHB). Enerzijds bieden we cognitieve uitdaging en anderzijds sociaal-emotionele ondersteuning. Bij cognitieve uitdaging kun je denken aan bijvoorbeeld Chinees, filosofie, schaken, Russisch en het debatteam. Sociaal-emotionele ondersteuning kun je vinden door deel te nemen aan een peergroup, coaching en projecten over executieve functies.

Neem je deel aan het MHB-programma, dan ontmoet je gelijkgestemden (peers) in een peergroup. Er zijn twee groepen: één voor leerjaar 1 en 2, en één voor de leerjaren 3 t/m 6.

In de groep voor leerjaar 1 en 2 besteed je aandacht aan leerstrategieën en het versterken van je executieve functies. Misschien dat leren op de basisschool redelijk vanzelf ging, maar je zult merken dat er op de middelbare school nieuwe vaardigheden van je verwacht worden. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen en organiseren van je huiswerk, communiceren met je docenten en het contact onderhouden met je klasgenoten.

Neem je deel aan de peergroup voor de leerlingen uit de leerjaren 3 t/m 6, dan kom je bij elkaar om te praten en te discussiëren over diverse onderwerpen. Het zijn onder andere onderwerpen die jullie zelf inbrengen en die tijdens lessen en projecten niet (altijd) aan bod komen. Je kunt hier denken aan vragen over levenshouding en identiteitsontwikkeling.

We willen je graag laten ontdekken wie jij bent en wat bij jou past!

Als er vragen zijn dan kun je deze altijd stellen via de e-mail henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl of bellen naar 040-264 57 77.

 

POINT 040

Het Stedelijk College Eindhoven neemt deel aan POINT 040. POINT staat voor Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw Talent en 040 staat voor de regio Eindhoven.
POINT is een werkplaats gericht op onderwijsonderzoek. Leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs, docenten in opleiding, wetenschappers en studenten onderzoeken samen hoe het passend onderwijs aan leerlingen met kenmerken van meer- en hoogbegaafdheid verbeterd kan worden.

Voor meer informatie over POINT zie: https://www.point013.nl/