Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Docent drama

Mevrouw (Amanda) Dekker

Leercoaching
Via de app die de klas heeft met de minicoach ontvang ik berichten van leerlingen die me snel even willen spreken. Ik hou van snel, want ik begrijp dat alle vragen van mijn leerlingen echt belangrijk zijn! Leerlingen weten dat ze me kunnen vertrouwen. Deze gesprekken gaan vooral over school: zoals huiswerk, plannen of hoe je het beste kunt leren. Ook gaan de coachvragen weleens over thuis of over vriendschappen. Dat kan, omdat we hier op school een veilige situatie creëren en omdat er veel verbinding met elkaar is.”

Het gaat om jou
Ik noem mijn leerlingen ‘Sunshines’ zodat iedereen hetzelfde is. Voor mij maakt het niet uit wat voor diagnose of afkomst je hebt. In mijn klas ben je veilig en in mijn lessen wordt niet gepest of gediscrimineerd. Ik ben daar heel direct in: geen gedoe, accepteer elkaar zoals je bent.

Drama
Creatieve vakken zijn belangrijk op onze school. Bij het vak drama leer je veel over jezelf, reflectie op jezelf en je ontdekt het begrip empathie, doordat je steeds andere rollenspelen speelt. Mavo- en havoleerlingen kunnen drama zelfs als eindexamenvak kiezen op onze school. Op de mavo krijg je dan in alle vier de leerjaren drama en op de havo in leerjaar 1, 4 en 5. We ronden dit vak af met zelfgemaakte voorstellingen in het Parktheater.

Mens zijn
Deze school past bij mij omdat er veel nationaliteiten en culturen zijn. Hier kan ik mens zijn en mezelf. Daarnaast leer ik steeds meer over mezelf door de leerlingen en collega’s. Samen leren en ontdekken, dat breng ik over aan mijn leerlingen.