Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Aanmelden leerjaar 1

Aanmelden leerjaar 1

Kom tijdens de aanmeldweek in maart 2024 naar onze school:

  • Maandag 25 maart 2024 van 19:00-21:00 uur
  • Dinsdag 26 maart 2024 van 19:00-21:00 uur
  • Woensdag 27 maart 2024 van 14:00-17:00 uur

Je hoeft geen afspraak te maken, maar kunt gewoon binnenlopen op de dag of tijd dat het jou het beste uitkomt.

Toelating
De leerlingen die zich bij ons hebben aangemeld worden allemaal besproken door de leden van de toelatingscommissie. Zij beslist in welke afdeling en welke klas een leerling wordt geplaatst, het advies van de basisschool is hierin leidend.
Het advies zoals opgenomen in het onderwijskundig rapport en de informatie die voortkomt uit de warme overdracht tussen de leerkracht van basisschool en de leden van de toelatingscommissie zullen tot een toelatingsbesluit leiden.
Wanneer een leerling (met een passend advies voor één van de opleidingen van de locatie Henegouwenlaan) zich aanmeldt, is deze verzekerd van plaatsing mits de school kan voldoen aan het benodigde begeleidingsprofiel.

Bericht over toelating
Het toelatingsbesluit wordt voor de meivakantie aan je toegezonden. De basisschool van herkomst krijgt hier eveneens bericht over.
Wanneer je bent toegelaten, vragen we je ouder(s)/verzorger(s) om het voorgedrukte antwoordformulier retour te zenden naar de locatie Henegouwenlaan. Hierop verklaren zij de toelating te accepteren. Deze bevestiging moet vóór maandag 6 mei 2024 bij ons binnen zijn. In de brief staat ook vermeld wat je kunt doen wanneer je het niet eens bent met de beslissing van de toelatingscommissie.

Op het antwoordformulier kun je ook vermelden bij wie je graag in de klas terecht zou willen komen. Wij proberen met deze wens rekening te houden. Er wordt indien mogelijk ook rekening gehouden met de woonplaats in verband met het samen naar school fietsen.

Uitgeloot bij een andere school?
Wanneer je bent uitgeloot bij je eerste school van aanmelding, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.  Wij gaan dan kijken of er bij ons mogelijkheden zijn om je alsnog te plaatsen.

Belangrijke informatie na definitieve plaatsing
Je ontvangt medio juni een brief waarin staat in welke klas je bent geplaatst. Op woensdag 19 juni 2024 organiseren wij een kennismakingsmiddag waarin je alvast kennis gaat maken met je coach, de minicoaches én je klasgenoten. Ook krijg je dan informatie mee over bijvoorbeeld het bestellen van de boeken en de schoolkosten. Het nieuwe schooljaar start vervolgens op maandag 19 augustus 2024.

Vragen?
Indien er vragen zijn over het aanmelden, kijk dan eens bij ons overzicht van meest gestelde vragen, wellicht staat daar al de informatie waar je naar op zoek bent. Mocht dit niet zo zijn neem dan contact met ons op. We geven graag antwoord op al je vragen of kunnen een afspraak maken om elkaar te ontmoeten. Neem contact op via de e-mail of bel naar 040-264 57 77.