Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Onze sporthal

Toekomstgericht sporten

Onze sporthal biedt een unieke en fantastische sportbeleving. Bewegen met plezier en dat ook in de toekomst blijven doen is bij ons het belangrijkste!

Alles is er!

De sporthal bestaat uit vier gymzalen die omgebouwd kunnen worden tot één grote zaal. De vloer (met ledverlichting!) heeft vaste patronen maar ook dynamische lijnen. Met één druk op de knop kunnen de lijnen voor speelvelden aan- en uitgezet worden. De sporthal heeft zelfs een ‘ninja wall’ waar je je krachten kunt meten en een klimmuur waarbij je op grote hoogte door een glazen wand naar buiten kunt kijken.

Leerlingen Nayana Dollart (16), Kirill Kharin (13), Sterre Meuwese
(14) zijn super enthousiast over de hal. “Ik heb nog nooit zo’n futuristische gymzaal gezien. Met trapezes, een klimmuur en de ‘Ninja’ muur”, vertelt Kirill. De klimmuur heeft hij al uitgeprobeerd en bevalt hem het beste. De Ninja muur is een multiwand gericht op kracht. Nayana valt de nieuwe vloer met ledverlichting op. “De hal is heel modern vergeleken met de oude gymzaal.” Sterre vertelt hoe licht de hal is. “Er is niet alleen verlichting, maar ook grote ramen en een glazen wand. Het was heel vet toen ik aan het klimmen was dat ik door de ramen naar buiten kon kijken.”

 

 

 

 

Binnen en buiten sporten

De glazen achterwand in de sporthal zorgt ervoor dat de sporthal binnen moeiteloos overloopt met het beweegpark buiten. De wand staat vaak open: als het mooi weer is, kun je makkelijk naar het beweegpark buiten. Het beweegpark, met onder meer het yoga veld, de bootcampbrug, beachvolleybal, pannakooi en de aorta hardloop- of skeelerbaan wachten op jou.

Geen cijfers

Wat ook bijzonder is op het Stedelijk College Eindhoven is het normloos bewegen. Je krijgt geen cijfers meer voor het vak lichamelijke opvoeding, maar je wordt uitgedaagd op je eigen niveau. Dat maakt sporten uniek hier in Eindhoven!

“We geven in de zaal vier vakken tegelijk.
Leerlingen kunnen kiezen welke sport bij
hun past. We hebben kaders en geven
instructies, maar een leerling kan vervolgens
zelf invullen wat hij wil en een doel stellen”.

mw. N.(Nancy) Jansen
Docent Lichamelijke Opvoeding

Jill (leerling 3 mavo) volt het keuzevak LO2

“Ik heb dit gekozen voor dit extra vak omdat ik het fijn vind om te bewegen en je sporten gaat beoefenen waar je normaal niet zo snel les in krijgt zoals speerwerpen of rugby. Deze sporthal heeft heel veel verschillende faciliteiten waardoor je alle sporten goed kunt uitvoeren. Het leukste vind ik, is dat je minimaal drie uur per week extra bezig bent met sport, dat werkt voor mij ontspannend. Daarnaast krijg je ook theorielessen over lichamelijke opvoeding, dit heb je nodig voor je eindexamen”