Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Veel gestelde vragen

Hier staan antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. Zit je antwoord er niet bij, mail ons dan gerust op info@stedelijkcollege.nl.

Ga samen met je leerkracht van groep 8 en je ouder(s)/verzorger(s) in gesprek en vraag wat zij denken dat het beste bij je past. Bij een havo/vwo opleiding gaan wij ervan uit, dat jij in ieder geval havo kan halen en met extra inspanning en potentie ook wellicht een vwo-niveau aan kan. Moet je hard werken om op havo-niveau te komen, maar is mavo zeker goed binnen bereik, kies dan voor een mavo/havo brugklas.

We geven les op het hogere niveau, met de daarbij behorende lesstof en in het daarbij behorende tempo. We toetsen ook op het hogere niveau en normeren op het lagere niveau, zodat ook de leerlingen die daar het beste zullen passen in het opvolgende leerjaar een mooi resultaat kunnen behalen.

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Ben je een internationale leerling? Bij de locatie Henegouwenlaan kun je dan een Tweetalig Internationaal Programma (TIP) volgen. Dit is voor leerlingen die een internationale achtergrond hebben maar de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Je krijgt extra lessen Nederlands: speciaal op maat gemaakt voor jou, binnen een tweetalige klas. Naast de extra lessen Nederlands volg je het normale rooster samen met je klas.

Het doel van dit programma is om uiteindelijk door te stromen naar het Nederlandse onderwijssysteem, waarbij extra uren Nederlands niet meer nodig zijn.

Is dit niet de internationale opleiding die je zoekt? Onze school maakt deel uit van SILFO. SILFO is een onderwijsorganisatie in Eindhoven die leerlingen verschillende internationale programma’s aanbiedt op drie verschillende scholen. Klik hier voor meer informatie over de programma’s.

Ja, dat is mogelijk. Wel is het zo dat het eerste schooljaar volledig afgerond moet worden, tenzij de overgang van een leerling daarmee in gevaar komt.

Wij hebben een zorgkantoor met daarbij behorende zorgcoördinatoren. Zij gaan samen met jou, je ouder(s)/verzorger(s) en je basisschool in gesprek om te kijken wat het beste is voor jou. Iedere leerling die extra zorg en aandacht nodig heeft wordt individueel besproken.