Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

VWO-atheneum & VWO-gymnasium

Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs.
Binnen het vwo kun je bij ons kiezen uit twee stromingen:

  • atheneum;
  • gymnasium.

In principe zijn beide stromen gelijk, alleen krijg je bij gymnasium ook de klassieke talen Latijn en Grieks. In één van deze twee klassieke talen moet je dan uiteindelijk ook eindexamen doen. Beide stromingen duren zes jaar en na het behalen van je diploma kun je gaan studeren aan de universiteit. Er is geen niveauverschil tussen het atheneum en het gymnasium.

Met een vwo-niveau kun je bij ons starten in de volgende brugklassen:

– (tweetalig) vwo-atheneum/havo

– (tweetalig) vwo-atheneum

– (tweetalig) vwo-gymnasium

Bekijk hier ons film over regulier (Nederlands) vwo op het Stedelijk!

 

Mevrouw A.(Astrid) Geeve is docente Klassieke Talen:

“ Het leren van de klassieke talen is bijzonder en uitdagend. Niet alleen leer je twee nieuwe talen (in de brugklas starten we met Latijn; Grieks volgt in leerjaar 2), maar je komt ook veel te weten over hoe de Grieken en Romeinen vroeger leefden. Je maakt kennis met hun cultuur en verhalen.

Misschien is het leren van Latijn en Grieks even wennen, omdat deze talen net iets anders werken dan de meeste talen. Maar als je doorhebt hoe het zit, ga je zien dat het heel handig is als je Grieks en Latijn kent. En dat is niet alleen handig voor andere talen, maar ook voor andere vakken: een Latijnse zin lezen en vertalen is net een puzzeltje oplossen.