Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet een ouder

Meneer P. (Patrick) van der Horst

Beloofd

Onze oudste heeft dyslexie en ADHD. We zijn op de Oude Bossche Baan gaan kijken en hij vond deze school tof. Als ouders hebben we daarna nog een aantal gesprekken gehad op school, omdat we vragen hadden of het onderwijs zou passen bij onze Lars. We voelden ons al meteen heel erg begrepen. Het is hier niet raar om ‘iets’ te hebben. Er is juist veel herkenning en erkenning. En de school stelde ons meteen gerust door de vele mogelijkheden die zij bieden. De school is goed ingericht voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben. Met alle hulpmiddelen en het pasje bij toetsen is het gewoon heel prettig voor Lars op deze school. De beloftes in de eerste gesprekken worden echt waargemaakt en er is veel aandacht voor leerlingen.

Zijn school

Lars heeft het enorm naar zijn zin. Hij zit in een leuke klas, heeft vrienden met wie het klikt en docenten die hem begrijpen. Jochem koos ook voor deze school, omdat we zo tevreden waren en het is nu ook helemaal zijn school.

Communicatie

De communicatie met school is goed. Sommige docenten zijn iets handiger in het digitale programma Somtoday dan anderen, maar de meeste docenten reageren vrij snel op onze vragen. Ook heb ik veel waardering voor alle mailtjes die langs kwamen in verband met de coronamaatregelen.

Kies zelf

Een advies voor andere ouders: als je een kind hebt dat aanvullende ondersteuning nodig heeft en begrepen wil worden, kies dan zeker voor de Oude Bossche Baan. Veel docenten zijn ingespeeld op kinderen met een vmbo-advies. En wat ik ook nog kwijt wil: laat als ouder alle meningen van anderen en vooroordelen over een school buiten beschouwing. Maak gewoon je eigen keuze.