Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet onze teamleider EOA

Mevrouw Anita Hermans, teamleider Eerste Opvang Anderstaligen (locatie OBB)

Welkom op de EOA-afdeling van het Stedelijk College!

Op deze locatie komen EOA-leerlingen en VMBO-leerlingen naar school. Samen vormen we een fijne en veilige leeromgeving waar we met en van elkaar leren.

Op de EOA staat het leren van de Nederlandse taal centraal. Daarnaast leer je ook over de Nederlandse cultuur en krijg je andere vakken zoals sport en kunstvakken. We hebben een goed team van docenten en ondersteunend personeel die je daarbij helpen. Wij bieden structuur en een veilige omgeving.

Je thuis voelen, vrienden maken en het prettig vinden op onze school, vinden we heel belangrijk. Samen zorgen we daarvoor!

Soms valt het niet mee om in Nederland opnieuw te moeten beginnen. Veel is nieuw voor je en anders dan in het land waar je vandaan komt. Je hebt een lange reis gemaakt en de Nederlandse taal leren is best spannend. Wij helpen hierbij en proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat jij nodig hebt!

Na ongeveer twee jaar verlaten de meeste leerlingen de EOA. Je hebt dan een uitstroomadvies ontvangen voor het vervolg van je studie in Nederland. Samen met je ouders en met hulp van de mentor ga je een vervolgstap maken in Nederland.