Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

MAVO

Mavo (of vmbo-T)

Met een mavodiploma kun jij naar havo 4 of naar het mbo niveau 3 of 4.
Wist je dat onze mavo tot de beste van Nederland behoort?
Wij sluiten ook aan bij onze technische Brainport-omgeving, met leuke projecten samen met bedrijven in de buurt.
Als jij later een baan zoekt in onze omgeving, dan ben je extra voorbereid!
Op onze mavo kun je in 7 vakken eindexamen doen.
Daarmee kun je makkelijker naar de havo.
Zo is er voor iedere leerling wat te kiezen,
ook als je dus meer wilt op jouw weg naar jouw toekomst!

Bekijk hier alles over onze mavo.

De NIEUWE mavo

Horizongebieden

In de brugklas kies je bij ons voor een horizongebied. Een horizon is een lijn die je in de verte ziet, die de hemel en de aarde van elkaar scheidt. Je kijkt dus eigenlijk ver weg. Dat is ook wat we hier bedoelen: vooruitkijken en je eigen horizon groter maken.

Ook kun je zo ontdekken wat er goed bij je past. Door het gewoon te doen, kom je daar vanzelf achter. Ontdek daardoor ook wie jij zelf bent en wat JIJ leuk vindt!

In de eerste klas krijg je les in alle drie de horizongebieden, zodat je in de tweede weet wat het inhoudt en wat jij leuk vindt. In de tweede kies je dan het horizongebied wat het beste aansluit bij jouw interesse! Zo volg je bij ons je eigen weg … hoe leuk is dat!

 

 

 

Lifestyle

‘Het leven is mooi!’

Dit is ons eerste horizongebied waarbij je bezig bent met de manier waarop mensen leven. Denk aan wonen, werken, mode, uiterlijk en vrije tijd. Vind je het leuk om daarmee bezig te zijn en ben je ook geïnteresseerd in gezondheid, zorg en opvoeding? Dan is Lifestyle jouw ding!

 

Technoworld

‘Handen uit de mouwen!’

Dit is ons tweede horizongebied, waarbij je in aanraking komt met techniek. Je leert bijvoorbeeld hoe je een brug moet ontwerpen. Maar ook zijn computers hier belangrijk en leer je hoe je een website kunt maken. Techniek is breed. Het repareren van een fiets of een lamp leer je hier ook. Superleuk! Iets voor jou?

Sportplaza

‘Bekijk sport door een economische bril!’

Dit is ons derde horizongebied. Je kijkt hier naar sport door een economische bril en je ontdekt de verschillende kanten van sport. Sport sluit goed aan bij het profiel economie. Ben je sportief of houd je van sport, dan is dit voor jou een goede match!