Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Wereldburger

We leiden je op tot wereldburger

Wij hebben geluk dat onze school de wereld al een stukje in huis heeft. Het is fijn dat we veel verschillende culturen en nationaliteiten zijn! Zo kunnen we veel van elkaar leren.

Bij ons op school leer je om een echte wereldburger te zijn!

• Je bent je bewust van jouw rol als wereldburger

• Je staat open voor anderen, respecteert en accepteert elkaar

• Je bent betrokken bij de wereld om je heen, ver weg en dichtbij

• Je weet dat wat je doet, effect heeft op de rest van de wereld

• Je zet je in voor een vreedzame, eerlijke en duurzame internationale samenleving, waarin iedereen meetelt.

Wereldse vragen

De wereld is groter dan ons klaslokaal en onze school. Er zijn vraagstukken waar veel mensen in de wereld mee bezig zijn zoals klimaatverandering, duurzaamheid, migratiestromen maar bijvoorbeeld ook een pandemie zoals Corona. Dit soort grote vraagstukken vragen om wereldwijde oplossingen. Daarom vinden wij het belangrijk om al op jonge leeftijd te leren over grenzen heen te kijken. Op onze scholen praten we over dit soort vraagstukken en gaan we er mee aan de slag tijdens de lessen, projectweken en andere activiteiten.

Ook jij maakt het verschil!

Bij ons op school leer je dat jij op kleine schaal al een belangrijk verschil kunt maken. Door met wereldburgerschap aan de slag te gaan bieden we jou de basis om zelfverzekerd in de wereld te staan en een positieve bijdrage aan onze samenleving te leveren.

UNESCO school en Global Citizen School

Het Stedelijk College Eindhoven is een UNESCO school en is aangesloten bij het Global Citizen Network van Nuffic.

Een UNESCO school besteed op school aandacht aan onderwerpen die belangrijk zijn in de wereld zoals vrede en mensenrechten, duurzame ontwikkeling en intercultureel leren.

Het Global Citizen Network is een netwerk van scholen die het allemaal belangrijk vinden om leerlingen op te leiden tot wereldburgers. Deze scholen leren van elkaar en werken samen.

Wereldburgerschapsmuur

We zijn bij ons op school trots op wat we allemaal doen met elkaar en voor elkaar! We vinden het belangrijk om dat met elkaar te delen. Daarom hebben we op school een wereldburgerschapsmuur. Op deze muur vind je allerlei, foto’s werkstukken, posters en nog veel meer moois. Deze zijn van de verschillende activiteiten, projecten en opdrachten die we op school met elkaar doen rondom het thema wereldburgerschap.

Deze muur maken we samen met alle leerlingen en collega’s. Je kunt er steeds iets nieuws ontdekken want net zoals onze wereld steeds verandert, wordt ook deze muur steeds weer uitgebreid en aangepast.