Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Welkom op de Eerste Opvang Anderstaligen

We hebben een Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) binnen onze school. Ook hebben we Global College op twee andere locaties.

Op onze school hebben we een Eerste Opvang Anderstaligen (EOA). Dat is een speciaal onderwijsprogramma voor anderstaligen. In dit programma leer je zowel de Nederlandse taal en cultuur als andere vakken.

Stedelijk College Eindhoven

Afdeling EOA-onderwijs

Hier volg je

 • Leerroute 1 (Aanvang en Tussenfase)
 • OAZ (Oude Bosschebaan Aanvangsklas Zorgklas)
 • Tussenfase route 2

Oude Bosschebaan 20
5624 AA Eindhoven
Telefoon: 040 – 264 5364
info@stedelijkcollege.nl

Global College Eindhoven

Broodberglaan
EOA-onderwijs

Hier volg je

 • Aanvang Leerroute 2
 • VIK (Verlengde Intake Klas)
  Na ongeveer 10 weken ga je naar de leerroute die bij jou past. Dit kan dus ook op een andere locatie zijn.

Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven
Telefoon: 040-264 53 99
www.globalcollege.nl
globalcollege@stedelijkcollege.nl

Global College Eindhoven

EOA-onderwijs

Hier volg je

 • Leerroute 3 (of leerroute 2+)
 • Tussenfase leerroute 3
 • Tussenfase leerroute 2+
 • VIK (eventueel hier, als er niet genoeg ruimte is op de locatie Broodberglaan).

Rector Baptistlaan 21
5643MR Eindhoven
Telefoon: 040 – 264 59 96
www.globalcollege.nl
globalcollege@stedelijkcollege.nl

Voor wie is dit programma?

Is je Nederlands nog niet zo goed? Dan is dit programma voor jou. Om het voortgezet onderwijs te volgen moet je goed Nederlands kunnen spreken. Daarnaast is het fijn om de Nederlandse cultuur beter te leren kennen als je net in Nederland bent komen wonen. De leeftijd van leerlingen ligt tussen de 11 jaar en 6 maanden tot 16 jaar.

Nederlands tweede taal (NT2)

Nederlands leren staat centraal op de EOA. Je krijgt les van een klein docententeam in je eigen deel van onze school. Tijdens alle lessen, dus ook de lessen over rekenen of over de Nederlandse maatschappij of cultuur, leer je de Nederlandse taal. Om dit sneller te laten verlopen praten we in de klas ook alleen maar Nederlands. Dat is niet spannend, iedereen leert de taal, dus iedereen zal daar in het begin wat moeite mee hebben.

Jouw vakken

Naast lessen over de Nederlandse taal worden vakken gegeven als; Kunst en Cultuur, Bewegen & Sport, Mens en Maatschappij, rekenen (wiskunde) en Engels. Op deze manier maak je ook kennis met vakken uit het reguliere onderwijs. Zo kan je ontdekken wat jij leuk vindt en wat bij je past.

Fases

Het EOA-onderwijs is verdeeld in drie fases:

 1. de verlengde intake (VIK)
 2. de aanvangsfase – leerroute 1, 2, 3
 3. de tussenfase – leerroute 1, 2, 3

De meeste leerlingen hebben twee jaar nodig om zich voldoende voor te bereiden op het regulier voortgezet onderwijs.

Kom meer te weten via onderstaande pagina’s.

Je eigen mentor

Je hebt altijd een eigen mentor. Aan je mentor kunnen jij en je ouder(s)/verzorger(s) alle vragen over school stellen. Tijdens de mentorlessen praat je mentor met jouw klas over hoe het gaat, huiswerk, schoolregels en omgang met elkaar.

Ondersteuning

Als je je goed voelt, kun je beter leren! Op de EAO hebben we aandacht voor je, zo zien we snel of je eventueel extra hulp nodig hebt. We helpen je dan vaak zelf, maar soms schakelen we de hulp in van anderen. Zoals een orthopedagoog, een remedial teacher, een leerlingbegeleider of een coördinator. Termen die je misschien niet allemaal kent, maar maak je geen zorgen, dit wordt allemaal voor je geregeld als het nodig is. We overleggen altijd met jou en je ouder(s)/ verzorger(s). We zijn open en vinden het fijn om te overleggen zodat we samen jou zo goed mogelijk onderwijs kunnen geven.

Aanmelden

Door het grote aantal aanmeldingen is er momenteel een wachtlijst. Wij doen ons uiterste best om elke leerling zo snel mogelijk te plaatsen. Het proces van aanmelding kan pas gestart worden wanneer de leerling in (de omgeving van) Eindhoven verblijft.

Het aanmeld proces verloopt via Global College. U kunt het aanmeldformulier invullen op de website van Global College. Wij nemen daarna contact met u op voor een intakegesprek.

 

International Student Programme

Ben je een internationale leerling?
Onze school maakt deel uit van  SILFO.
SILFO is een onderwijsorganisatie in Eindhoven die leerlingen verschillende internationale programma’s aanbiedt op vier verschillende scholen.
Klik hier voor meer informatie over de programma’s.