Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

De NIEUWE MAVO

Bekijk hier onze film over de NIEUWE mavo.

En ontdek waarom het zo Uniek is dat je hiervoor dit jaar al op onze school kunt kiezen!

De NIEUWE MAVO

UNIEK op onze school

De mavo wordt in 2024 in heel Nederland vernieuwd. Wij gaan echter dit schooljaar al van start! Wist je dat wij daarmee de eerste school zijn in de buurt die dit gaat doen? Wij bieden de nieuwe mavo al komend schooljaar aan voor derdejaars leerlingen met het profiel zorg en welzijn. Dat betekent meer lessen in praktijkvakken in de bovenbouw! Vijf lesuren per week om precies te zijn. Zo kun je denken én doen! Je leert onderzoeken, ontwerpen en plannen.

Ook voor leerlingen met het profiel economie en ondernemen of techniek bieden we een praktijkgericht programma. Leerlingen met die profielen ontvangen, naast hun mavodiploma, een certificaat voor het praktijkgericht programma.

Het goede nieuws is dat je daardoor nog beter voorbereid bent op je vervolgopleiding, of dat nu havo of mbo is. Ook voor je toekomstige beroep is het superhandig!

Wat kun je verwachten bij de nieuwe mavo?

– Je leert onderzoeken, ontwerpen en plannen.

– Je gaat werken met thema’s, zoals duurzaamheid, technologie, gezondheid en globalisering.

– Bedrijven uit de regio spelen een belangrijke rol in het onderwijs. Zo leer je bijvoorbeeld ook hoe je een gesprek voert met een opdrachtgever.

En dan?

Na deze studie heb jij een mavodiploma op zak waarmee je naar de havo en mbo niveau 4 kan.

film

SOMToday