Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet onze
ondersteuningscoördinator

Ondersteuningskantoor

Op onze school hebben we een ondersteuningskantoor. We ontmoeten daar leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We denken ook meteen mee met ouders die vragen hebben over ondersteuning voordat een leerling wordt aangemeld. Als het duidelijk is welke ondersteuning nodig is, dan bespreek ik dat met de mentoren en coaches en maken we een mooi plan voor de leerling.

Maatwerk

Wij zijn heel goed in maatwerk, omdat we iedere leerling goed bekijken en een plan op maat maken. We denken hierbij altijd vanuit de leerling. Er is veel ondersteuning mogelijk: huiswerkbegeleiding, studiehulp of bijvoorbeeld trainingen in sociale vaardigheden.

Dat zijn trainingen op het gebied van faalangstreductie, rouwverwerking, motivatie- en concentratieproblemen. Mocht dat nodig zijn natuurlijk! Ook zijn er jongerencoaches, die leerlingen begeleiden en een luisterend oor bieden.

Goed in je vel

We helpen álle leerlingen, niet alleen de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ons onderwijs is heel goed en we bieden veel verschillende niveaus aan. Als je goed in je vel zit, dan ga je goed je schoolcarrière door en kun je je goed ontwikkelen. Je wordt vanzelf je beste versie en soms zorg ik daarbij voor een steuntje in de rug. Dat motiveert mij. Zelf heb ik dat ook ervaren op mijn middelbare school. Ik weet nog goed hoe moeilijk ik het had in mijn examenjaar toen mijn oma overleed. De extra aandacht van mijn mentor en soms even die helpende hand op je schouder, hielp me verder.

Mijn advies voor ouders

Op zoek naar een nieuwe school? Wees vooral eerlijk en kijk naar je kind. Ik merk dat ouders soms een hoger niveau belangrijk vinden, toch mogen kinderen zichzelf zijn. Kijk naar wat je kind nodig heeft en welke school er past. Op onze school zitten leerlingen met verschillende culturele achtergronden. Dat is fijn, omdat het onze leerlingen verrijkt. Je leert zo nog meer van elkaar en van de wereld om je heen.

 

 

Stel nu al een vraag

Als een leerling naar onze school komt en begeleiding nodig heeft, dan vinden we het fijn om dat op tijd te horen. Al vroeg kunnen we dan al een persoonlijk plan voor jou maken om met jou en je ouders mee te denken. Heb je vragen over begeleiding, mail me dan om samen met je ouder(s)/verzorger(s) een (bel)afspraak te maken.

Mevrouw D. (Danielle) de Grijs
Ondersteuningscoördinator vmbo-EOA (Eerste Opvang Anderstaligen)