Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Onze nieuwe sporthal

Toekomstgericht sporten

Onze nieuwe sporthal biedt een uniek nieuwe sportervaring. Bij ons is bewegen met plezier en dat ook in de toekomst blijven doen het belangrijkste! Sporten in onze spiksplinternieuwe sporthal is voor onze leerlingen een fantastische beleving.

Leerlingen Nayana Dollart (16), Kirill Kharin (13), Sterre Meuwese
(14) zijn super enthousiast over de hal. “Ik heb nog nooit zo’n futuristische gymzaal gezien. Met trapezes, een klimmuur en de ‘Ninja’ muur”, vertelt Kirill. De klimmuur heeft hij al uitgeprobeerd en bevalt hem het beste. De Ninja muur is een multiwand gericht op kracht. Nayana valt de nieuwe vloer met ledverlichting op. “De hal is heel modern vergeleken met de oude gymzaal.” Sterre vertelt hoe licht de hal is. “Er is niet alleen verlichting, maar ook grote ramen en een glazen wand. Het was heel vet toen ik aan het klimmen was dat ik door de ramen naar buiten kon kijken.”

 

Uniek

Onze nieuwe sportvisie laat jou met plezier bewegen en we stimuleren je om actief te blijven. Het is een unieke sporthal, groot, met de mogelijkheid om er vier gymzalen van te maken. Er is een vloer met ledverlichting met vaste patronen, maar ook met dynamische lijnen voor eigen toepassingen.

Geen cijfer

Ook nieuw is het normloos bewegen. Leerlingen krijgen geen cijfers meer, maar worden uitgedaagd op hun eigen niveau. Nayana vindt deze manier van bewegen wel fijn. “Er zijn altijd mensen die beter zijn. Ik voel nu minder druk om net zo goed te zijn. Ik ben zelf verantwoordelijk voor welke dingen ik doe.”

Binnen en buiten sporten

De glazen achterwand zorgt dat buiten met binnen integreert. De wand staat vaak open. We zijn nooit meer weersafhankelijk. Als het mooi weer is, kunnen leerlingen zo naar buiten naar het beweegpark. Het beweegpark, met onder meer het yogaveld, de bootcampbrug, beachvolleybal of de aorta hardloop- of skeelerbaan, is de laatste fase. Naar verwachting is ons hele sportlandschap eind 2023 klaar.

“We geven in de zaal drie, vier vakken tegelijk. Leerlingen kunnen kiezen welke sport bij hun past. We hebben kaders en geven instructies, maar een leerling kan vervolgens zelf invullen wat hij wil en een doel stellen”.

mw. N.(Nancy) Jansen
Docent Lichamelijke Opvoeding