Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ons nieuwe gebouw

Ons nieuwe gebouw

Het Stedelijk College Eindhoven aan de Henegouwenlaan is een moderne en open school in een prachtig nieuw gebouw. Door de schuifdeuren kom je gemakkelijk binnen. De lokalen zijn groot, hoog en er komt veel licht naar binnen.

We zijn natuurlijk supertrots op dit gebouw, omdat je in een mooie en lichte omgeving nog beter kunt leren.

Duurzaam
Het hele gebouw is energieneutraal. Dat houdt in dat we onze school verwarmen met een natuurlijke bron waarmee we een aangename temperatuur kunnen realiseren in het gebouw. Ook liggen er op ons dak 1.150 zonnepanelen. Met onze betonnen gevels en de daarbij behorende isolatie dragen we zo bij aan klimaatvriendelijke duurzaamheid en daar staan we voor, want we zijn zuinig op onze aarde!

Ruimte
Ons gebouw is transparant, waardoor je lekker ver kunt kijken. Er zijn geen muren die je belemmeren. Je kan van binnenuit overal naar buiten kijken.
Ruimte in de klas, in de mediatheek en op de leerpleinen passen bij het Stedelijk College Eindhoven. Die ruimte maken we voor leerlingen, zodat je zelf kan gaan studeren in school. Het gebouw is 3 verdiepingen hoog en via de begane grond of de eerste verdieping kun je binnendoor bij de sporthal komen.

 


Lekker leren
Er zijn veel werkplekken in het hele gebouw, waar je heerlijk kunt werken. Het ideale daarvan is dat je overal kunt studeren en niet alleen afhankelijk bent van een klaslokaal.

De mediatheek staat centraal in ons gebouw op de 1e verdieping. Het is een bijzondere ruimte waar alle leerlingen zelfstandig kunnen leren, of even met een groepje overleggen.

Op iedere verdieping is een leerplein. Je kunt hier samenwerken, in stilte leren of overleggen met bijvoorbeeld een docent die daar ook vaak aanwezig is. Onze leerpleinen geven je een huiskamergevoel. Het is er bijna net zo fijn als thuis.

En wil je iets presenteren? Al onze wanden zijn magneetwanden, lekker makkelijk dus omdat je met magneten snel iets kunt ophangen!

Ledwall
Als je buiten staat dan zie je op de derde verdieping onze ledwall, zodat je via de megagrote schermen kunt meegenieten met wat er gebeurt in de school.

Bekijk hier de filmpjes van Stedelijk College TV
die leerlingen maakten tijdens de bouw.

Ons nieuwe gebouw aflevering 1

 

Ons nieuwe gebouw aflevering 3

 

Ons nieuwe gebouw aflevering 5

Ons nieuwe gebouw aflevering 2

 

Ons nieuwe gebouw aflevering 4

 

Ons nieuwe gebouw aflevering 6