Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Docent Kunst en Cultuur

Mevrouw L. (Linsey) Saes

Wat mijn vak precies inhoudt: Kunst en Cultuur is het enige vak, waarbij alle leerlingen met dezelfde opdracht allemaal op een verschillende manier creatief en origineel zijn. In de vierde kun je hier ook kiezen voor het examen keuzevak Tekenen, Schilderen en Illustreren. Je werkt dan samen met de klas aan een tijdschrift over verschillende kunststromingen.

Mooiste dat ooit op school gemaakt is:

Eén van de mooiste kunstwerken die we in de kunstklas hebben gemaakt was een cadeau voor het bedrijf De Lage Landen in Eindhoven. Je ziet de skyline van Eindhoven in een lampje (lichtstad). Het schilderij is 2 meter hoog en 1 meter breed!

Lievelingsonderwerp van mijn vak:

Ik houd van het onderwerp duurzaamheid, omdat ik het belangrijk vind dat leerlingen nadenken over de wereld waarin je leeft. Elke keuze die je maakt heeft een effect op een groter geheel. Zo is er een opdracht over kledingontwerp. Leerlingen gaan aan de slag met het ontwerpen van kleding, maar tegelijkertijd heb ik het er dan met de leerlingen over waar kleding vandaan komt. Zo vertelde ik ook over bont. Het leukste vond ik daarna dat een leerling uit de klas helemaal trots in de deuropening van mijn lokaal stond: “Kijk juffrouw! Ik heb mijn bontkraag van mijn jas afgehaald!”