Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontdek De Campus!

Een nieuwe en unieke opleiding in Eindhoven,
alleen te volgen bij het Stedelijk!

De Campus is bedoeld voor nieuwsgierige, onderzoekende en zelfstandige leerlingen die al goed kunnen plannen en samenwerken. We werken hierin samen met de locatie Henegouwenlaan, zodat je optimaal gebruik kunt maken van zowel de theoretische als de praktische vakken. Op woensdag ben je op onze locatie, op de andere schooldagen op de locatie Henegouwenlaan.

Alle niveaus
In een Campusklas zitten leerlingen van alle niveaus: vwo, havo, mavo en vmbo basis of -kader.
Dat is mooi, want zo kan iedereen deelnemen! Ik denk dat de eerste vmbo vervangen moet worden door MAVO

Thema’s
Je werkt aan thema’s die passend zijn voor jou. Dat betekent dat je op het hoogst haalbare niveau aan de slag kan gaan. Je wordt geïnspireerd door de docenten en gaat dan zelf op het niveau dat bij jou past werken aan leerdoelen door op onderzoek uit te gaan en door te doen.

Dagstart
In de huiskamer van de school start en eindig je meestal samen met je klas en leercoach. Je bespreekt wat je die dag gaat doen en daarna ga je werken aan persoonlijke groei of je gaat verder met een project.

Leercoach
Je hebt een eigen leercoach om zo te werken aan groei en planning. Inspiratiedocenten leren je de inhoud en verdiepingen van de vakken.

Wat doe je?
Meestal ga je thematisch aan de slag, waardoor verschillende vakken in samenhang worden aangeboden. Je gaat zoveel mogelijk werken met blokuren: dat zijn twee lesuren achter elkaar. Naast Nederlandse en Engelse lessen krijg je ook Frans, Spaans en Duits. Ook krijg je les in de vakken wiskunde, biologie, aardrijkskunde, technas en geschiedenis, drama, tekenen en muziek horen er ook bij. Houd je van sporten en bewegen? Ook dan past De Campus bij jou, want dat doen we 4 uur in de week.

Skillslab
Op woensdagmiddag gaan we praktisch aan de slag op onze eigen school met Skillslab. We hebben veel verschillende labs, zodat je je talenten kan laten groeien.

Het gaat om jou!
Bij De Campus geven we geen punten maar gaan we je stimuleren om je zo breed mogelijk te ontwikkelen en je talenten te ontdekken. Doordat je ontwikkelingen voortdurend worden gevolgd kun jij groeien op je eigen tempo en zo het beste uit jezelf halen!

Wil je meer weten over De Campus?

Dan kun je 4 woensdagmiddagen meedoen met De Campus. Je kunt je hiervoor aanmelden op de website van onze andere locatie.

Wanneer:
Op vier woensdagmiddagen van 14:30 tot 16:00 uur op het Stedelijk College Eindhoven locatie Henegouwenlaan:

Data:
15, 22 en 29 november en 6 december 2023

Klik hier en meld je aan voor een masterclass op onze Campus!

 

 

 

 

Lees hier wat het Eindhovens Dagblad over de Campus schrijft.

Past De Campus bij jou?

Wil jij graag:

  • praktisch én theoretisch aan de slag?
  • werken aan thema’s en de wereld onderzoeken?
  • naar een brede brugklas waar je je ‘niveaukeuze’ nog even kan uitstellen?
  • met je eigen leerdoelen aan de slag samen met een coach en inspiratiedocenten?

    Beantwoord je alle vragen met “ja”, dan is De Campus echt iets voor jou!