Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

De Campus 2023-2024

 

De Campus: ontwikkel jezelf en onderzoek de wereld

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje neemt bij De Campus.

In schooljaar 2023-2024 kun je deelnemen aan de Campus!

Een nieuwe richting, uniek in Eindhoven. Dit initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen SKPO (Basisschool De Spaaihoeve) en SILFO (Stedelijk College Eindhoven, locatie Henegouwenlaan en locatie Oude Bossche Baan).

Waarom doen wij het anders?

Vanuit de basisschool was er het verlangen om de manier waarop leerlingen daar leren (zelfstandigheid bevorderen, werken aan de persoonlijke ontwikkeling, thematisch werken vanuit projecten, leren met hoofd, hart en handen, leerlingen krijgen eigenaarschap over hun leren, leren in samenhang, de leraar als coach en inspirator, maatwerk bieden voor leerlingen, talenten ontwikkelen en stimuleren, ontwikkeling volgen in plaats van punten geven etc.) verder door te zetten in het voortgezet onderwijs.

Vanuit Stedelijk College Eindhoven lag er dezelfde behoefte waardoor alle kinderen betere kansen krijgen en eigenaarschap kunnen ontwikkelen.

Met De Campus willen we een vloeiende doorgaande ontwikkelingslijn tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs bevorderen waardoor leerlingen optimaal kunnen groeien. Ook maken we geen onderscheid in ‘niveaus’ naar aanleiding van het advies uit de basisschool.

 

Past De Campus bij jou?

De Campus is bedoeld voor nieuwsgierige, onderzoekende en zelfstandige leerlingen die al goed kunnen plannen en samenwerken. Wil je graag praktisch en theoretisch aan de slag? Werk je graag aan thema’s en wil je de wereld onderzoeken? Wil je graag naar een brede brugklas waar je je ‘niveaukeuze’ nog even kan uitstellen? Wil je met je eigen leerdoelen aan de slag samen met een coach en inspiratiedocenten? Dan is De Campus echt iets voor jou!