Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet een ouder

Keuze

Onze twee kinderen zitten op het Stedelijk College. Onze dochter wilde tweetalig onderwijs volgen en ze had een goed gevoel bij deze school. Ze zit nu in de vierde van het tweetalig vwo.
Onze zoon twijfelde. Natuurlijk had hij al veel verhalen van zijn zus gehoord, maar we stimuleerden hem om vooral zelf te kiezen. Inmiddels zit hij in de tweede. Ook hij volgt tweetalig vwo.
Ik merk dat ik als ouder wel een klein beetje wilde sturen bij de keuze voor hun school, maar ik leerde ook dat mijn kinderen een school anders ervaren dan dat ik als ouder doe. Daarom moet de uiteindelijke keuze bij hen liggen.

Korte lijntjes

Ik ervaar korte lijntjes met de coach. Contact leggen is makkelijk. Als ik via Somtoday een bericht stuur aan de coach of vakdocent, dan is er daarna snel een reactie.
Ook in de coronaperiode was de communicatie goed. Op school is er een open sfeer en dat ervaar ik ook in de gesprekken die er tussen ouders en school zijn. De coach is belangrijk voor mijn kinderen. Er is veel begeleiding waardoor de overstap van de basisschool naar de brugklas soepel is verlopen.
De overstap naar de tweede was iets moeilijker, omdat de basis voor de Engelse taal was gelegd en daardoor werd er meer van hen verwacht.

Huiswerk

Ik kijk regelmatig in de app van Somtoday mee wat ze moeten doen. Als mijn kinderen het vragen, help ik ze met huiswerk.
Bij een toetsweek printen we wel het schema en hangen dit in de keuken, zodat we weten wat er komt en we hen succes kunnen wensen bij elke toets. Als het nodig is, kijk ik mee bij het maken van de planning voor de toetsweek. Verder probeer ik het los te laten, omdat ik vind dat de motivatie vanuit henzelf moet komen.

Groeien

Tweetalig vwo is niet altijd makkelijk. Gelukkig heb ik kinderen die graag willen en doorzetten, maar natuurlijk worstelen ze er soms ook weleens mee. Het voordeel is dat ze altijd verder kunnen in de reguliere afdeling mocht het ze niet lukken. Dat was voor ons belangrijk.
Het op reis gaan ervaren mijn kinderen als fantastisch. In de brugklas naar Kopenhagen en het volgende jaar naar een gastgezin in Engeland. Door de goede voorlichting, begeleiding en het duidelijke programma stuur ik ze vol vertrouwen op pad. In de vierde klas maken ze een grote reis. Dit is een uitwisseling binnen Europa of naar Indonesië, Zuid-Afrika of Peru. Als ouders betalen we de reizen, maar we wisten dat dit erbij hoort. De voorlichting hierover is transparant. Ze groeien hierdoor, worden zelfstandiger doordat ze ‘alleen’ de wereld ontdekken en natuurlijk gun ik hen de gezelligheid!

mevrouw M. (Marjon) van Stipdonk
ouder