Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet redacteur Gayatri

Ik doe mee!

Stedelijk College TV heeft een hechte redactie. Daar maak ik deel van uit. Elke week komen we in een pauze samen om ideeën voor nieuwe items en de uitwerking daarvan te bespreken. Onze items vallen vrijwel allemaal te verdelen in grotere en kleinere items.
Voor grotere items filmen we vaak op een andere locatie, zoals Toverland of de Burgers Zoo, en maken we complexere video’s waar meer apparatuur bij komt kijken, zoals onze op bezoek bij-serie, of Stedelijk College TV aan tafel. Daar valt achter de schermen dus veel te regelen.
De kleinere items gaan vaak over iets wat op school speelt, denk aan een terugblik op de uitwisselingen.
Na de grotere items doen we vaak ook wat gezelligs, zoals naar de McDrive gaan of wat drinken in de lerarenkamer.

Samen iets maken is leuk!
Bij Stedelijk College TV leer ik veel. Ik verbeter mijn spreek- en luistervaardigheden door te leren hoe ik iemand interview. Ik leer met de apparatuur te werken en ik leer items maken. Ook leer ik nieuwe mensen kennen en bouw ik vriendschappen op. De meeste items worden ook onder schooltijd gefilmd.

We maken samen TV
Wij allemaal natuurlijk! Bij onze wekelijkse meetings komt iedereen van zowel voor als achter de schermen samen om te brainstormen. Bij het maken van de items stelt onze docent Nico als voorwerk een draaiboek op dat de andere leden kunnen aanvullen.
Tijdens de opnames heb je een paar cameramannen, één of twee presentatoren, meneer Nico van de Klundert zorgt die zorgt dat we goed samen-werken en bij de grotere items een paar mensen die de switchboards bedienen.

Ruimte
Meedoen met Stedelijk College TV heeft mij verbazingwekkend veel geholpen in mijn ontwikkeling als persoon. Ik heb er kunnen experimenteren met verschillende presenteerstijlen omdat daar de ruimte voor is, maar door zoveel verschillende mensen te interviewen heb ik ook meer geleerd over welke weg ik wil inslaan in mijn eigen toekomst.