Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Masterclass Art

Wist je dat je op onze school de vakken drama, beeldende vorming en tekenen kunt volgen?
Volg de masterclass Art en ontdek in vier woensdagmiddagen jouw creatieve talenten.

Wat ga je doen:
Drama
Je werkt aan verschillende aspecten zoals het verbeteren en leren van sociale vaardigheden. Aan de hand van speloefeningen wordt je bewuster gemaakt van je eigen kunnen. Door bezig te zijn met stem, fysiek en mimiek wordt je lichamelijk bewustzijn vergroot en door een beroep te doen op hun reflectievermogen krijg je meer inzicht in je eigen handelen. Er is veel ruimte voor eigen interesses, ervaringen en idealen, waardoor je uitgedaagd word om na te denken over je eigen creativiteit, identiteit en de ontwikkeling hiervan.

Tekenen
Jij gaat aan de gang met het maken van een interessant beeld. Zo leer je goed om te gaan met de materialen door middel van verschillende technieken voor vlakvulling. Ook leer je om het beeld dat jij in je hoofd hebt op zo’n manier op papier te krijgen dat het verhaal dat jij wilt vertellen zo goed mogelijk overkomt op het publiek. Thema fantasie, ontdekking en identiteit zullen in de hoofdrol staan.

Voor leerlingen die:

– creatief zijn of dit willen ontwikkelen;
– in groep 8 kennis willen maken met ons Kunstplein;
– het leuk vinden om hun fantasieën en ideeën uit te beelden.

Wanneer:
Op vier woensdagmiddagen van 14:30 tot 16:00 uur op het Stedelijk College Eindhoven locatie Henegouwenlaan:

Data 1e tijdsblok: 4, 11 en 25 oktober en 1 november 2023

Data 2e tijdsblok: 15, 22 en 29 november en 6 december 2023

Je kunt de masterclass volgen in tijdsblok 1 of tijdsblok 2, het programma van beide blokken is hetzelfde. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, we rekenen daarom ook op je komst.

Jouw certificaat
De laatste woensdag van een tijdsblok (1 november of 6 december) krijg je aansluitend het Join the SCEne masterclass Art certificaat. Superleuk omdat je het altijd kunt bewaren en hét bewijs is dat je een echte master bent! Je ouder(s)/verzorger(s) zijn daarbij om 16.00 uur van harte welkom.

Aanmelden
Iedere groep 8-leerling mag zich aanmelden voor één masterclass zodat meer leerlingen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen. Wil je graag nog een van de overige masterclasses volgen in een ander tijdsblok geef dat dan aan op het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op de reservelijst en mocht er een plekje vrij zijn dan laten wij je dat weten!

Klaar voor de start!
Eind september krijg je per mail meer informatie over je aanmelding.
Mochten er vragen over deze masterclass zijn, dan kunnen ze gesteld worden aan:

Mevrouw A. (Amanda) Dekker en S. (Sofie) van Gils (groep8@stedelijkcollege.nl)
Coördinatoren masterclass Art

Meld je hieronder aan voor de masterclass Art!

Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 27 september 2023.

Ik wil de masterclass Art volgen in:(Vereist)