Placeholder Picture
Actueel

Nieuwbouw Stedelijk College Henegouwenlaan

(13-03-2019)

Het Stedelijk College start in de zomer van 2019 met gefaseerde nieuwbouw zodat het nieuwe gebouw eind 2020 in gebruik kan worden genomen. Dinsdag 12 maart 2019 is de overeenkomst hiervoor getekend tussen de gemeente Eindhoven en zes schoolbesturen voortgezet onderwijs.

Voorzitter van het College van Bestuur Stichting Primair en Voorgezet Onderwijs Zuid-Nederland (SPVOZN), Meine Stoker, is vooral opgelucht. Hij vertelt: "Ik ben blij voor onze leerlingen en medewerkers. Ze verdienen een nieuw gebouw. Het huidige voldoet al lange tijd niet meer. Samen zijn we de afgelopen jaren blijven werken aan voortdurende verbetering en vernieuwing van het onderwijs, denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde programma’s voor onze leerlingen. En dat ondanks de gedateerde omgeving. Het motiveert enorm wanneer we ons werk straks kunnen doen in een inspirerend gebouw."

De tekeningen voor de nieuwbouw liggen al geruime tijd klaar. De bouw van de school vindt gefaseerd plaats en omvat de nieuwe school en de nieuwe sporthal. De komende periode wordt de aanbesteding afgerond. In de zomerperiode 2019 wordt een gedeelte van het huidige gebouw gesloopt, zodat de bouwactiviteiten kunnen starten.
 
Lees het bericht van de gemeente Eindhoven.
Lees het nieuwsbericht van Eindhovens Dagblad

 


 

 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl