Placeholder Picture
Actueel

"De uiteindelijke doorslag gaf de mogelijkheid om hier tweetalig onderwijs te volgen."

(05-11-2019)

Ik ben Mick, 12 jaar en kom uit Son en Breugel. Ik fiets samen met schoolgenootjes iedere dag in ongeveer 20 minuten naar school. Ik zit in de mavo/havo brugklas 2-talig aan de Henegouwenlaan. Ik bezocht de Open Dagen om een indruk te krijgen van deze school. Tijdens de Open Dag wilde ik niet naar deze school, pas bij het schoolbezoek (met basisschool de Zonnewijzer) zag ik dat dit gewoon een hele leuke school is. Je volgt dan ook lessen zodat je beter ziet hoe het gaat. Ook mijn zus vertelde leuke verhalen over deze school. De uiteindelijke doorslag gaf de mogelijkheid om hier tweetalig onderwijs te volgen. We krijgen lessen in het Engels en op deze school zijn er veel internationale activiteiten die voor ons worden georganiseerd.

De hoeveelheid huiswerk had ik wel verwacht. Ik ben hier ongeveer zo’n 2 uur per dag mee bezig. Volgende week zijn er toets weken, dus dan is het weer wat meer leerwerk. Op zich valt het allemaal nog wel mee. Ik vind het niet erg en kan al goed plannen, dat scheelt.

Gelukkig heb ik ook nog vrije tijd over om te sporten en met muziek bezig te zijn. Ik speel piano en heb op maandagen les. Daarnaast sport ik veel. Op woensdagen en vrijdagen tennis en op dinsdagen en donderdagen hockey. Ook in de weekenden zijn er hockey en tennis activiteiten. Het bevalt mij goed hier op school. Dit komt ook omdat ik de school mocht kiezen die het beste bij me past. In het 2e jaar krijgen we het vak Wiskunde ook in het Engels. Hier kijk ik nu al naar uit.

 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl