Placeholder Picture
Actueel

"Kies vooral wat je zelf echt wil."

(05-11-2019)
Ik ben Romy, net 14 jaar en woon in Eindhoven. Ik houd van voetbal, speel zelf bij SBC Son en Breugel en bezoek regelmatig wedstrijden van PSV (vrouwen).

Bij het Stedelijk College aan de Oude Bossche Baan volg ik de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Sinds dit jaar heb ik gekozen voor het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE). Ik wist al direct dat ik de techniek kant op wilde. Tijdens het bezoek van de Open Dag, zag ik de grote techniekruimte, het 3D printen, de auto werkplaats. Het was voor mij snel duidelijk dat ik naar deze school wilde. Ik had meerdere scholen bezocht, maar vond het vooral leuk om bezig te zijn met techniek.

Het project om een eigen vrachtwagen te maken was super. Je bent bezig met houtbewerking, je schroeft en je boort. Deze vrachtwagen staat nog altijd op mijn kamer. Je kunt er ook mee sturen. De wagen is ongeveer 40 cm.

Werken met de draaibank vind ik leuk. Je maakt eerst kennis met de machine, leert hoe je deze moet instellen. Per deel van de opdracht maak je berekeningen en stel je de machine in. Ik vond de bediening in het begin wel lastig, maar het wordt beter naarmate je er meer mee werkt. Op dit moment werk ik aan een telefoonhouder. Daar heb je ook nog wat aan. Sinds dit schooljaar heb ik verder ook nog met PVC buizen gewerkt. Je leert hoe je een kraan aan moet sluiten met de diverse leidingen. In de oefenruimte is alles beschikbaar: leidingen, buizen en wasbakken.

Mijn tip voor iedereen en vooral voor meiden met interesse voor techniek: kies vooral wat je echt zelf wil en kies vooral niet wat je vriendinnen doen wanneer je dat niets lijkt. De jongens zijn heel erg aardig, ze kijken echt niet raar wanneer er een meisje meedoet.
 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl